Engagera dig!

Vad roligt att du vill vara en del av den gröna feministiska rörelsen. Tillsammans uträttar vi stordåd! Det finns många olika sätt att göra skillnad och vara aktivist för att skapa föränding.

Feministisk fika!

Bjud på halva bullar och snacka om ojämlikhet och orättvisa. Vad finns det mer för orättvisor än att få en halv bulle? Ha gärna med ett stort papper eller post-it lappar där folk kan skriva upp förslag på förändring. Fota alla förslagen och skicka till lokaltidningen och de lokala politikerna.

Vill du veta mer om Miljöpartiets feministiska politik? Beställ flyern:
Vi vill ha mer feminism!

Pride!

Finns det en Prideparad på din ort? Kolla in pridekartan.se. Ta med dina vänner och snacka med folk om HBTQIA+ politik och hur vi kan lyfta det i valet 2022. Finns det inget planerat Pride event på din ort – fixa ett! Bjud in lokal politiker och lokala organisationer. Dela ut flygaren PRIDE i ditt område.

Vill du veta mer om Miljöpartiets HBTQIA+ politik? Beställ flyern: Pride!

Miljöpartiet är en gräsrotsrörelse, för oss betyder medlemmarna allt. Vi gör det tillsammans. Ta med en vän och gå med du också! 

Ge en gåva!

Ditt stöd betyder allt. Genom att ge en gåva så stöttar du den gröna feministiska rörelsen.

Swish 123 453 50 50

SMS:a 72980 text mpgåva mellanslag och det belopp du vill skänka.

Filmvisning!

En film är ett bra sätt att börja snacka om den förändring vi vill se! Bjud in till utomhusbio, hemmabio eller arrangera tillsammans med en biograf där du bor. Kom ihåg popcornen! Förslag på filmer:

Vidga normen
Vad är antirasism? Lär er mer om färgmedvetenhet, inkludering, språk och ledarskap. Fem kortfilmer som ger massa bra kunskap och tips för förändring.

 

The story of Stuff
Hur mycket skräp kastar vi egentligen? En undersökning som har gjorts visar att efter 6 månader så används bara 1% av alla saker som köps. Galet eller hur?

Kolla även in The story of plastic

Donut ekonomi
Gillar du också donuts? Kate Raworth är nationalekonomen som ifrågasätter ständigt tillväxt och BNP som ett mått på framgång. Donut Ekonomi är en ekonomisk modell som bygger på hållbarhet inom planetens gränser och social hållbarhet, att alla människor får sina behov tillgodosedda.

Gör ett event!

Bjud in till ett event. Gör en runda där alla får berätta vilka frågor som är deras hjärtefrågor inför valet 2022.

Vad kan ni göra tillsammans för att uppmärksamma detta? Samla in alla bra idéer och enas om vilka ni ska börja med och hur ni ska göra. Du hittar tips och material för att kampanja och få fler att engagera sig i vår webbshop!

Finns det lokala artister, poeter och konstnärer – säg åt dem att komma.

Tillsammans är vi många som vill förändra!

Klimaträttvisa!

Bjud på halva donuts och snacka om cirkulärt tänk och klimaträttvisa. Den yttre ringen på donuten är planetens gränser den inre ringen är alla människors behov. Frantidens samhälle måste hålla sig inom dessa två gränser = klimaträttvisa.

Vill du veta mer om Miljöpartiets politik? Beställ flyern: Klimaträttvisa!

För att framtiden är jämlik och klimatsmart!
Miljöpartiets feministiska röst.